Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 70€ na području Republike Hrvatske

S 481SizeBustWaistHips
8322535
10342737
12362939

Preventivne kompresivne putne dokoljenke 100 DEN – 481

11,50 

Putne preventine kompresivne dokoljenke

 • Graduirana lagana kompresija 14-17 mm Hg
 • Savršeno odgovaraju i muškarcima i ženama
 • Namijenjene su ljudima koji često putuju, i to dugotrajnim putovanjima u skučenim prostorima što može uzrokovati probleme s venskim oboljenjima
 • Neprozirne, izrazito elegantne i tanke, odlično prianjaju

S 481SizeBustWaistHips
8322535
10342737
12362939

Putne preventine kompresivne dokoljenke savršen su izbor za osobe koje puno putuju. Putne kompresivne čarape osigurat će vam osjećaj udobnosti tijekom putovanja. Stoga, kako biste izbjegli oticanje nogu, stvaranje tromba i osjećaj težine u nogama, preporuka je da nosite putne kompresivne čarape. Graduirana kompresivna čarapa (najjača kompresija je u gležnju) potiče cirkulaciju krvi i poboljšava povrat krvi u srce. Putne čarape dizajnirane da savršeno odgovaraju i muškarcima i ženama.

Za lagane, osvježene i opuštene noge na putovanjima

Namijenjene su ljudima koji često putuju, i to dugotrajnim putovanjima u skučenim prostorima što može uzrokovati probleme s venskim oboljenjima. Venska oboljenja i dalje su problem kod putovanja avionom bez obzira na sve moderne sustave dekompresije. Na oko 2000-2500 m nadmorske visine se javljaju problemi s venskom cirkulacijom što nazivamo sindrom turističke klase ili sindrom ekonomske klase. Da biste izbjegli takva stanja pratite preporuke zračnih kompanija: pijte puno vode i ostalu tekućinu bez alkohola, ustanite se i prošećite (naravno ako let to dopušta) i najvažnije, nosite Scudotex preventivne kompresivne dokoljenke.

Putne preventine kompresivne dokoljenke:
 • unisex
 • sežu do koljena
 • mekane i elastične
 • visoko kvalitetnog tkanja
 • poboljšavaju cirkulaciju
 • odlično prianjaju
 • dostupne su u više boja
 • pružaju efekt mikromasaže na vene

Za lakše oblačenje koristite RUKAVICE ZA OBLAČENJE. Preporučujemo da svoje čarape perete u VREĆICI ZA PRANJE. Noge možete osvježiti SPREJEM bez potrebe da skidate čarape. Za revitalizirajuću njegu prije oblačenja preventivnih kompresivnih čarapa nježno umasirajte GEL S DIVLJIM KESTENOM. Za umirujuću njegu i regeneracije tijekom noći prema potrebi nježno umasirajte KREMU S JOJOBINIM ULJEM.

Graduirana lagana kompresija, neprozirne, izrazito elegantne i tanke, odlično prianjaju.

Tkanje: 100 DEN,  14-17 mm Hg

Sastav: 88% poliamidno vlakno, 12% elastansko vlakno

Održavanje:

Kako pravilno obući čarape i brinuti se o njima pročitajte OVDJE

Određivanje veličine

Radi jamstva bolje kvalitete za zaštitu krajnjih potrošača s ponosom ističemo da su Scudotex preventivne kompresivne čarape u potpunosti proizvedene u Italiji.

Čarape mogu učiniti više nego samo održavati vaša stopala toplima i suhima. Specijalizirane preventivne kompresivne čarape mogu pomoći u smanjenju proširenih vena, poboljšavanju cirkulacije, smanjenju umora u nogama.
Preventivne kompresivne čarape bez prstiju nježno vrše pritisak na vaše noge i gležnjeve i time mogu poboljšati protok krvi od nogu do srca.
Dokazano je da preventivne kompresivne čarape pomažu u smanjenju oteklina i bolova u nogama i gležnjevima. Primjenom pritiska na noge smanjuju višak tekućine u nogama, smanjuju upalu i naposljetku poboljšavaju protok krvi kroz vene do srca.

Preventivne kompresivne čarape mogu biti korisne i kada nemate problema s cirkulacijom:
 1. Sportaši ponekad nose preventivne kompresivne čarape kako bi poboljšali protok krvi i dovod kisika dok vježbaju ili tijekom natjecanja.
 2. Osobe koje su veliki dio vremena u invalidskim kolicima preventivne kompresivne čarape mogu poboljšati protok krvi i smanjiti oticanje nogu.
 3. Trudnice koje su sklone oticanju nogu, stopala ili gležnjeva trebale bi nositi preventivne kompresijske čarape. Time bi umanjile mogućnost oticanja nogu. Većina trudnica vidi najbolje rezultate kada čarape obuku ujutro kao preventivnu njegu, nego kada ih obuku nakon što su noge već natekle.
 4. Putnici ili članovi posade zrakoplova na dugim ili čestim letovima nose preventivne kompresivne čarape kako bi poboljšali cirkulaciju i smanjili rizik od razvoja duboke venske tromboze ili krvnih ugrušaka. Scudotex je razvio poseban model PUTNIH ČARAPA specijalno za osobe koje često i dugo putuju.
 5. Za ljude koji su cijeli dan na nogama na poslu, preventivne kompresivne čarape mogu pomoći u smanjenju umora, boli ili oteklina povećanjem protoka krvi i kisika u nogama i stopalima.

 

Upit o proizvodu: Preventivne kompresivne putne dokoljenke 100 DEN - 481

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorit ćemo vam u što kraćem roku.

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš email (obavezno)

  Upit

  Vaša poruka

  Najčešće kupljeno zajedno

  Scroll to Top