Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 70€ na području Republike Hrvatske

Samoljepljiva silikonska gel pločica za ožiljke

47,78  (360,00 kn)

CICA-CARE◊

 • 12 x 15 cm
 • Tanak, ugodan i elastičan
 • Samoljepljivi sloj silikonskog gela
 • Prilagodljiv i ugodan
 • Ponovno upotrebljiv i do 28 dana
 • Jednostavno i bezbolno uklanjanje
 • Čisti se blagom otopinom sapuna, isplativ

  PROPISUJE LIJEČNIK        POMAGALO NA TERET HZZO

HZZO šifra: 0000001713012

Dostupnost: Na zalihi

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 4996 Kategorije: , Oznake: , ,

CICA-CARE◊ gel pločica je mekana, samoljepljiva, polu-okluzivna pločica od medicinskog silikona ojačanog s podlogom od silikonske membrane.

Indikacije:
CICA-CARE je dizajniran za privremenu upotrebu:

 • kod terapije postojećih i novih hipertrofičnih ožiljaka i keloida, te
 • kao profilaksa kod zatvorenih rana radi sprečavanja nastanka hipertrofičnih ožiljaka i keloida

UPUTE ZA UPORABU:

PREPORUČENA NJEGA:

 1. Perite CICA-CARE dvaput dnevno u blagoj sapunastoj otopini bez ulja i isperite u čistoj toploj vodi. Osušite tapkanjem i ponovno nanesite na suhi očišćeni ožiljak. Izbjegavajte korištenje deterdženta za čišćenje budući da to može uzrokovati iritaciju kože. Izbjegavajte korištenje papirnatih proizvoda (npr. kuhinjski ručnici) za sušenje pločica CICA-CARE jer se mogu zalijepiti za pločicu.
  NAPOMENA: U toplim vremenskim uvjetima ili tijekom razdoblja fizičke aktivnosti pri kojoj se može javiti znojenje, pločica CICA-CARE
  trebala bi se čistiti češće radi udobnosti i kako bi se održao optimalni kontakt između pločice CICA-CARE i kože.
 2. Uvjerite se da su ožiljak i okolna koža čisti i suhi prije primjene.
 3. CICA-CARE bi se trebao nositi barem 12 sati dnevno tijekom vremena terapije. Ako je moguće, CICA-CARE bi se trebao nositi
  24 sata, uz razdoblja pranja.
 4. Za bolju aklimatizaciju kože, primjenu pločice CICA-CARE započnite s četiri sata dnevno prva dva dana, osam sati dnevno sljedeća dva dana i povećavajte vrijeme uporabe za dva sata dnevno sve dok ne dostignete optimalno vrijeme terapije od 24 sata dnevno.
 5. Kad pločica CICA-CARE počne propadati ili čišćenje postane otežano, potrebno ju je zamijeniti. To se obično dogodi u intervalima od 14 do 28 dana. Kraći životni vijek može se očekivati ako je ožiljak smješten iznad zgloba ili na području sa stalnom abrazijom. Ukupno vrijeme terapije trebalo bi obuhvatiti period od dva do četiri mjeseca.

MJERE OPREZA:
Kod nekih pacijenata je na prekrivenoj koži primijećen osip. Uzrok tome je loša higijena ili primjena prevelikog pritiska. Ukoliko se osip
pojavi smanjite terapiju CICA-CARE pločicom na 12 sati primjene i 12 sati bez nje. Ako osip ostane, prekinite uporabu i savjetujte se s liječnikom. Kod kirurških zahvata, CICA-CARE koristite tek nakon što šavovi budu izvađeni i rana je u potpunosti zacijelila. Pažljivo se pridržavajte postupka aklimatizacije i pranja. Korištenje pločice CICA-CARE ne preporučuje se kod male djece osim ako se koristi u kombinaciji s prikladnim sekundarnim oblogom za zadržavanje. Ne koristite masti ili kreme ispod gel pločice jer mogu smetati učinku proizvoda.

Upit o proizvodu: Samoljepljiva silikonska gel pločica za ožiljke

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorit ćemo vam u što kraćem roku.

  Vaše ime (obavezno)
  Vaš email (obavezno)

  Upit

  Vaša poruka
  Scroll to Top