Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 70€ na području Republike Hrvatske

Silikonski gel koji pospješuje cijeljenje rana raznih etiologija – Stratamed

37,00  (278,78 kn) 110,00  (828,80 kn)

Stratamed

 • Najnoviji tretman za prevenciju abnormalnih ožiljaka koji se može primjenjivati na neepiteliziranoj rani i  kompromitiranoj koži
 • Poboljšava hidraciju tkiva
 • Ubrzava migraciju keratinocita preko dna rane
 • Ubrzava cijeljene rane
 • Smanjuje upalni odgovor
 • Stvara optimalnu okolinu za cijeljenje rana što daje najbolji mogući rezultat pri liječenju ožiljaka
Obriši
TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: N/A Kategorije: , Oznake , , , , ,

Stratamed je najnoviji tretman za prevenciju abnormalnih ožiljaka koji se može primjenjivati na neepiteliziranoj rani i  kompromitiranoj koži.
Stratamed podržava proces ozdravljenja kože, što dovodi do smanjene pojavnosti abnormalnih ožiljaka i do najboljeg mogućeg terapijskog rezultata.
Stratamed je poluokluzivan, hidrofoban gel za rane koji ne prianja čvrsto na novo formirano granulacijsko tkivo, čime postiže:

 • Poboljšanu hidraciju tkiva
 • Bržu migraciju keratinocita preko dna rane
 • Brže cijeljenje rane

Stratamed sadrži inertne silikonske polimere bez mjerljive pH vrijednosti koji oblikuju eksibilni zaštitni sloj koji:

 • Smanjuje upalni odgovor
 • Stvara optimalnu okolinu za cijeljenje rana što daje najbolji mogući rezultat pri liječenju ožiljaka

Stratamed se može koristiti odmah nakon kirurških zahvata, trauma, rezova na koži, opeklina i terapije zračenjem, što dovodi do brže reepitelizacije oštećene kože cime se dramatično smanjuje učestalost abnormalnih ožiljaka.

Smanjenje upalnog odgovora

Stratamed tvori fleksibilni, zaštitni sloj koji se slabo veže za ozlijeđenu kožu i štiti je od invazije kemijskih tvari i mikroba. Stratamed se sastoji od inertnih silikonskih polimera bez mjerljive pH vrijednosti, koji ne utječu
na zaštitni kiselinski plašt kože i ne reagiraju s novoformiranim epitelskim tkivom. Što dovodi do smanjenja upalnog odgovora, uspješnog zacjeljivanja rane i time poboljšava terapijske rezultate.

Brža reepitelizacija dna rane

Stratamedov zaštitni i hidrofobni silikonski film ima poluokluzivni učinak te na taj način poboljšava hidrataciju tkiva ozljeđenog područja kože. Ne prianja čvrsto za novo oblikovano granulacijsko tkivo, što omogućava bržu migraciju keratinocita preko rane. Što dovodi do brže reepitelizacije, dramatično smanjuje pojavnost abnormalnih ožiljaka te omogućuje pacijentima brže vrijeme oporavka.

Prevencija abnormalnih ožiljaka

Stratamed obnavlja barijersku funkciju stratum corneuma, smanjuje transepidermalni gubitak vode (engl.Trans-Epidermal Water Loss, TEWL) i zaustavlja dehidraciju kože. Što dovodi do normalizirane razine stvaranja kolagena, koje rezultira normalnim zrelim ožiljkom.
Stratamed modulira razinu osnovnih fibroblastičnih čimbenika rasta (engl. bas ic fibroblastic growth factors, bFGF), što sprječava stvaranje hipertrofičnog ožiljkastog tkiva.

Upit o proizvodu: Silikonski gel koji pospješuje cijeljenje rana raznih etiologija - Stratamed

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorit ćemo vam u što kraćem roku.

  Vaše ime (obavezno)
  Vaš email (obavezno)

  Upit

  Vaša poruka
  Scroll to Top