Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 70€ na području Republike Hrvatske

Tempur jastuk za sjedenje

150,00 

Jastuk za sjedenje od memorijske pjene

 • Osigurava ravnomjernu raspodjelu težine po cijeloj površini.
 • Pruža udobnost i smanjuje ukočenost tijekom sjedenja.
 • Reagira na toplinu i težinu tijela oblikujući se prema njemu.

Dostupnost: Na zalihi

Jastuk za sjedenje od memorijske pjene osigurava ravnomjernu raspodjelu težine po cijeloj površini. Pruža udobnost i smanjuje ukočenost tijekom sjedenja.

Prikladan za korištenje na većini stolica i sjedala.

 • Veličina: 40 x 42 x 5 cm

ŠTO JE TEMPUR? KAKO TEMPUR FUNKCIONIRA?
TEMPUR je termoosjetljiv, visko elastičan materijal sa otvoreno staničnom strukturom. Ove karakteristike zajedno tvore jedinstven materijal koji umanjuje pritisak na krvožilni sustav i pruža optimalnu udobnost.

TEMPUR reagira na toplinu i težinu tijela oblikujući se prema njemu. Visko elastična svojstva se očituju u tome da se TEMPUR materijal lagano, s malom zadrškom, vraća u prvobitni položaj po prestanku djelovanja težine.

Brzina povrata u prvobitni položaj ovisi o temperaturi. TEMPUR je na nižim temperaturama pri prvom dodiru čvrst materijal, dok je na višim temperaturama mekši.

TEMPUR je materijal velike gustoće koji osigurava maksimalnu postojanost, udobnost i izdržljivost.

KORIŠTENJE TEMPUR  PROIZVODA
Kada otvorite proizvod, postoji mogućnost da osjetite karakterističan miris. Potpuno je bezopasan i nestaje nakon nekog vremena korištenja. Stoga bi bilo dobro da provjetrite proizvod prije upotrebe.

Prilikom transporta navlaka se može pomaći sa originalne pozicije. Tada, kad Tempur materijal poprimi sobnu temperaturu jednostavno rukom namjestite navlaku.

Tijekom uporabe stanična struktura madraca postat će otvorenija, pa će TEMPUR materijal brže reagirati. Možda ćete imati dojam da je materijal postao mekši, međutim, njegova svojstva se neće mijenjati, a udobnost će se poboljšati.

Moguće je da će nekim osobama biti potrebno nekoliko tjedana da se priviknu na svojstva Tempur materijala. Izdržite i kasnije uživajte u potpunosti udobnost Tempur proizvoda.

TEMPUR vam savjetuje da izbjegavate uporabu elektro prekrivača i termofora, jer se u dodiru sa ovim proizvodima gube TEMPUR svojstva ublažavanja pritiska. Ovo naručito vrijedi za elektro prekrivače starije od 10 godina. TEMPUR materijal je najučinkovitiji na temperaturama između sobne i tijelesne.

TRANSPORT I SKLADIŠTENJE
Tempur proizvode spremajte u njihovom originalnom obliku. Zbog mogućeg oštećenja nije dozvoljeno savijati ili pritisnuti teretom Tempur proizvod.

Pri transportu, prenošenju ili skladištenju TEMPUR proizvoda poštujte sljedeće upute:

 • TEMPUR Kombi madraci se ne smiju stavljati u okomit položaj.
 • TEMPUR nadmadrac se skladišti zarolan ili položen ravno na površinu. Ne odmotavajte Tempur nadmadrac kada je hladan jer može doći do pucanja materijala!
 • Tijekom transporta ili skladištenja, pod teretom drugih madraca, madrac može smanjiti svoj volumen. To je uobičajeno. Pri sobnoj temperaturi, položen na krevet, madrac će poprimiti svoju prirodnu formu i
 • TEMPUR jastuke najbolje je držati u izvornom Proizvodi, kao što je Putni jastuk, mogu se prenositi zarolani u putnoj torbi namijenjenoj za jastuk. Torbu koristite samo za putovanja kako bi izbjegli deformaciju jastuka.
 • Tempur proizvodi bi trebali  biti skladišteni u suhim prostorima (maksimalno 65% vlažnosti).

ČIŠČENJE I ODRŽAVANJE
TEMPUR materijal se ne smije prati, što nije niti potrebno, jer se TEMPUR materijal ne može uprljati ispod površine. Da bi očistili TEMPUR proizvod skinite navlake, prozračite ga te pažljivo prebrišite mekom frotir krpom, kao što brišete stol.
TEMPUR je neprijemčiv za razmnožavanje bakterija, grinja i gljivica, ali se mora redovito prozračiti kako bi se izbjegla vlaga. Tempur madraci moraju biti na prozračnoj podnici (npr. ne puna šperploča ili slično) da bi se izbjeglo stvaranje vlage na donjem dijelu madraca.

ORIGINALNE NAVLAKE TEMPUR PROIZVODA
Većina Tempur navlaka se može skinuti i očistiti u skladu sa uputama za pranje na etiketi s unutarnje strane navlake. Prilikom pranja zatvorite patent i okrenite navlaku unutra/vanka. NAPOMENA! Posebne navlake koje sadrže Tempur materijal se ne mogu prati. Ali se mogu prozračiti ili lagano iščetkati (s izuzetkom Tempur CELEBRTIY madraca).

ZAPALJIVOST
Sastav   TEMPUR    materijala    umanjuje    rizik    od    požara.    TEMPUR u   potpunosti    zadovoljava    standarde    koje    postavlja   Direktiva o medicinskim proizvodima EU. TEMPUR proizvodi su testirani na zapaljivost prema Pravilniku o zapaljivosti i sigurnosti namještaja i pokućstva. Premda je originalna navlaka TEMPUR madraca otporna na zapaljivost,preporučamo da ipak ne pušite u krevetu.

CE OZNAKA
Većina TEMPUR proizvoda označena je CE oznakom kao Medicinski proizvod Klasa 1 EU, što znači da svojstva proizvoda zadovoljavaju zahtjeve opisane u Direktivi 93/42/EEC. (Molimo, pogledajte na ambalaži.

JAMSTVO
Opće dvogodišnje jamstvo odnosi se na sve TEMPUR proizvode. Ako priložite jamstveni list (katalog s ispisanim jamstvom i pečatom ljekarne vrijedi kao jamstveni list), jamstvo može biti prošireno na:

 • 3 godine za jastuke
 • 15 godina za madrace (ograničeno jamstvo*)

Jamstvo pokriva tvornička fizička oštećenja i promjenu strukture materijala koje dovode do vidljivog smanjenja visine (većeg od 2 cm) u TEMPUR materijalu. Jamstvo ne pokriva normalne promjene TEMPUR materijala u smislu osjećaja povećane mekoće, jer ne utječe bitno na ergonomska svojstva materijala. Jamstvo je važeće samo u slučaju korištenja TEMPUR proizvoda u skladu sa uputama o korištenju.
Jamstvo ne pokriva fizička oštećenja nastala nepravilnim rukovanjem ili neodržavanjem: – izlaganjem izvoru topline, suncu, urinu i krvi, kemijskim agensima, nedovoljnom prozračnošću donje površine madraca, neredovitim pranjem navlaka.

 • savijanjem Tempur proizvoda pri hladnim temperaturama što uzrokuje pucanje
 • ukoliko se Tempur materijal smoči nekom tekućinom, što smanjuje njegova
 • ukoliko se rade prepravci ili bilo kako fizički mijenja Tempur materijal bez dozvole Tempur prodavača.

Ukoliko se u jamstvenom periodu proizvod popravi ili zamjeni, jamstveni rok se ne produžuje!

Proizvod se reklamira pismenim putem uz navođenjem razloga i obavezno priloženim računom. Bez računa ne možemo razmatrati reklamacije. Reklamacije se predaju na mjestu kupnje proizvoda.

U prvih 5 godina Tempur pruža puno jamstvo, a nakon toga jamstvo se umanjuje postotno za svaku godinu, po sljedećem rasporedu:

0-5 godina: puno jamstvo
6. godina: jamstvo se umanjuje za 10%
7. godina: jamstvo se umanjuje za 20%
8. godina: jamstvo se umanjuje za 30%
9. godina: jamstvo se umanjuje za 40%
10. godina: jamstvo se umanjuje za 50%
11. godina: jamstvo se umanjuje za 60%
12. godina: jamstvo se umanjuje za 70%
13. godina: jamstvo se umanjuje za 80%
14. godina: jamstvo se umanjuje za 90%
15. godina jamstvo se umanjuje za 100%

Upit o proizvodu: Tempur jastuk za sjedenje

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorit ćemo vam u što kraćem roku.

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš email (obavezno)

  Upit

  Vaša poruka

  Scroll to Top