Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 70€ na području Republike Hrvatske

Ortoze + bandaže zglobova

Ortoze i bandaže za imobilizaciju trupa i ekstremiteta napravljene su anatomskim tkanjem od materijala ugodnih za nošenje, s mikromasažnim efektom za bolju cirkulaciju čime se ubrzava oporavak.

Inovativni materijali od kojih se izrađuju ortopedska pomagala, kao što su ortoze i bandaže, prilagođavaju se tijelu čvrsto i pouzdano, stvarajući laganu kompresiju na mišićne receptore kako bi se stimulirao metabolizam i prevenirala napetost u mišićima.

Prikazujemo 1–12 od 91 rezultata

Bandaže kao potporno ortopedsko pomagalo

Bandaže koje možete pronaći u okviru naše kolekcije ortopedskih pomagala, predstavljaju potporna pomagala za zglobove i ligamente gornjih i donjih ekstremiteta.

Jedinstvena karakteristika koja omogućava da bandaže savršeno prianjaju na bilo koju točku na tijelu je ljepljiva čičak traka koja čini odličnu potporu kompresivnom materijalu. U našoj ponudi možete pronaći veliki broj bandaža za gležnjeve, šake i ruke, odnosno laktove.

Ortoze za istegnuća, upale i postoperativne zahvate

Anatomski oblikovana ortoza rasterećuje mišiće, tetive i ligamente i djelomično stabilizira kosti povrijeđenog ekstremiteta koje trpe pritisak.

Naša ortoze preko kvalitetnog materijala od kojeg su izrađene vrši blagi pritisak na tetive kvadricepsa, pospješujući tako cirkulaciju unutar tkiva oko zgloba konstantnom masažom i kompresijom, čime poboljšava proprioceptivni učinak ortoze, ojačavajući mišiće i davajući potporu zglobovima.

Scroll to Top